Maria şi Mihai

DSC_6186
« 2 de 24 »

În cazul celor doi am experimentat o nuntă aparte, care a înglobat tradiţionala ceremonie specifică Ţării Oaşului cu petrecerea contemporană. Decor pentru momentul special din viaţa lor au fost două zile de primăvară ale lunii mai (12 şi 19).

Pe Maria şi pe Mihai i-am inclus în catalogul clienţilor datorită altor miri pe care i-am fotografiat. Şi ne bucurăm de alegerea lor întrucît în Călineşti-Oaş am participat la o impresionată ceremonie religioasă. Nunta tradiţională a avut loc mai întîi, pe data de 12 mai. Maria şi Mihai s-au îmbrăcat în veşmintele specifice aşezării lor rurale, iar potrivit obiceiului locului au pornit într-o procesiune ce a avut rolul de a invita la evenimentul lor întreaga suflare a satului. Toată manifestarea s-a reliefat printr-o notă spirituală armonios corelată cu eticheta familială în care a copilărit Maria – tatăl ei este preotul ortodox din sat.

Chipeşi, agreabili şi ingenioşi, cei doi tineri din Călineşti-Oaş, acum stabiliţi în Cluj-Napoca, şi-au conturat o nuntă desăvârşită care a împletit simetric elementele întemeiate pe bază de tradiţie cu cele moderne. Astfel, la o săptămână distanţă, în 19 mai, Maria şi Mihai au trecut prin emoţiile nunţii normale, dar de proporţii. Peste 1.000 de invitaţi au dat viaţă petrecerii găzduite de o sală imensă. Şedinţa foto a fost realizată în Cluj-Napoca. Oraşul din inima Transilvaniei le-a oferit, vreme de vreo şase ore, un sălaş formidabil pînă ce am realizat un set impresionat de fotografii.